Здравейте! Днес искам да ви разкажа малко повече за два продукта на бранда The Ordinary – хиалуронова киселина и ретинол. Марката е канадска и залага на прости опаковки и по-качествени продукти, и не тества върху животни. Целта на компанията е да използва по-малко съставки, които са чисти като ги е съчетала по оптимален начин, за да оказват благоприятно влияние върху кожата. Марката набира все по-голяма популярност и ако не сте чували за нея до сега този пост може да ви даде повече информация.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 // Retinol 0.2% in Squalane - Review

Голяма част от продуктите на марката The Ordinary са опаковани в подобни стъклени шишенца със стъклени пипети. И двата продукта идват опаковани в картонени изчистени опаковки. Вместимостта на шишенцата е 30 мл.

Това са едни от най-хвалените продукти на марката и затова реших като за първи път да се спра на тях. Стравняват ги с различни серуми от висок клас, но определено се различават по едно нещо, а именно цената. Продуктите на Ordinary се отличават с високо качество и ниски цени. За сравнение хиалуроновата киселина на The Ordinary e бюджетен заместител на киселината на марката Drunk Elephant, която е на цена 65 $, а тази е около 7 $.

Малко инфо какво представлявам хиалуроновата киселина, ако вече не сте разбрали от всички реклами и постове из нета 🙂 Хиалуронова киселина е глюкозамингликан, мукополизахарид, произвеждани от живите организми – всички, с изключение на водораслите. За човешкото тяло особено значимо е участието на хиалуронова киселина в сърдечните клапи, кожата, ставните хрущяли и синовиалната течност, нервната и съединителната тъкан. Половината от цялата хиалуронова киселина, която имаме в тялото си, се намира в кожата. Една трета от собствения ни запас всеки ден се износва и се нуждае от регенерация. Ето защо е добре да използваме продукти, които да допълват запаса ни от тази киселина.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 2% + Б5

Продукта е в матово стъклено шишенце от 30 мл. Консистенцията е гелообразна, прозрачна, няма аромат. Киселината е в комбинация с Б5, което осигурява по-добра хидратация. Продукта се нанася сутрин и вечер между тоника и хидратиращия продукт, който използвате. Аз нанасям продукта сутрин и вечер, а когато кожата ми е много суха използвам малко по-голямо количество. Не изпитвам никакво раздразнение. Кожата става мека и хидратирана все едно сте били на козметична процедура. Използвам продукта вече около 2 месеца и определено не бих се разделила с него. Ефекта е забелижим след няколко нанасяния.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 // Retinol 0.2% in Squalane - Review

РЕТИНОЛ 0,2 %

Ретинола или витамин А е първия витамин открит в началото на XX век. Казват, че подладява кожата, намалява възпаленията и пигментните петна.

The Ordinary предлагат ретинол в 3 концентрации – 0,2; 0,5; 1 % От марката препоръчват да се започне от най-ниската концетрация, защото така ще намалее вероятността да се появят зачервявания. Нормално е докато свикне кожата да чувствате парене или да се зачерви, просто трябва да разредите приложението или да я смесите в началото с друг продукт, за да намалите концентрацията й. Аз усещах много малко щипане в начало за 1-2 секунди и може би трябваше да поръчам 0,5 %, но не исках да рискувам. Ретинола се използва само вечер като е добре да го нанесете 15-30 минути преди всички продукти. Тъй като прави кожата по-чувствителна и има избелващ ефект задължително трябва да използвате слънцезащитен продукт през деня или да намалите използването му през лятото. Използвам го по-рядко в момента, но съм доволна от него и определено ще си поръчам отново. Кожата е изглежда отпочинала и свежа на другия ден и възпаленията са по-малко.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 // Retinol 0.2% in Squalane - Review

В заключене мога да кажа, че това няма да са единствените продукти, които ще използвам на марката, набелязала съм още няколко, има много добри отзиви за продуктите им с витамин С, маслото им от шипка и марула. Не може да ги намерите на пазара в България, но може да си ги поръчате он-лайн от https://theordinary.com/  Поръчката на двата продукта е около (продуктите + доставката) 35 лв

А вие ползва ли ли сте някой продукт на The Ordinary?

x o x o