Kогато жените навършат 30 искат или не искат кожата се променя, но това не е лоша промяна. 30-те е възраст, на която вече сме осъзнали какво искаме и как да го постигне. Постигнали сме някои от целите си и по-силно се борим за мечтите си.

Лицето е важна част от нашата визия и трябва да полагаме специални грижи за него. Ако през 20-те не сме обръщали толкова много внимание на грижата за лицето, то с навършването на 30-те трябва да започнем да полагаме малко по-специални грижа. Днешният пост е посветен точно на тази ГРИЖА, която трябва да полагаме когато достигнем тази невероятна възраст 30 години.

Skincare Routine in 30s

Почистване

Никога не пропускайте миенето/почистването на лицето преди лягане. Дните, през които можеше да си легнем с грим и това да се размине без последствия трябва да останат в миналото. Гримът може да запуши порите, което от своя страна може да доведе до много по-големи възпаления и вреди. На пазара има голямо разнообразие от почистващи продукти за лице според типа кожа и консистенцията.

Skincare Routine in 30s

Витамин C

С настъпването на 30-те започва появата на пигментни и слънчеви петна. Когато включим невероятния Витамин C в ежедневната грижа можем да намалим и да се противопоставим на негативното влияние на слънцето. Този Витамин подобрява тена и намалява несъвършенствата. Все по-често започвам да срещам в България продукти, с Витамин С един от тях е на Clinique Pure Pressed. Това е козметичен продукт, който вклюва 7 дневна грижа с витамин C.

Защита

Много пъти съм споменавала колко важна е слънцезащатната грижа за лицето и това, че не бива да я пропускаме. Намерете подходящия продукт за вас, на пазара има огромно разнообразие от консистенции и опаковки. За да е ефективна грижата трябва да се подновява на все няколко часа. Много добър избор е спрея на La Roche.

Грижа

По време на сън кожата на лицето се възстановява, затова е толкова важно да спим достатъчно време. С годините това възстановяване се забавя и трябва да си помогнем, за да се обновява оптимално кожата на нашето лице. Можем да си осигурим тази обновяваща грижа с ретинола и алфа-хидрокси киселините. Тези продукти позволяват по-бързо обновяване на клетките и премахват мъртвите. Добре е да не ги използваме през лятото, защото излагаме всеки ден лицето си на слънцe. Такъв тип продукти предлага марката The Ordinary.

Хидратация

Skincare Routine in 30s

Ако искаме мека и стегната кожа на лицето ключът е хидратацията. Никога не пропускайте да хидратирате вашето лице! Не е толкова важно да използвате продукти против стареене, но хидратирайте сутрин и вечер. Вие сами може да изберете най-подходящият начин за вас: крем, крем-гел или хидратиращи масла.

Грица за околоочния контур

Skincare Routine in 30s

На последно място, но не и по важност е грижата за деликатната кожа около очите. Тя също се нуждае от хидратация. Почти всяка марка за бяла козметика предлага и продукти за околоочния контур просто трябва да изберете най-подходящия за вас. Препоръчвам ви преди да закупите такъв тип крем да пробвате с мостра, защото може да не понесе на очите ви.

Skincare Routine in 30s

Рутината, която спазваме по време на 30-те ще работи за нас когато влезем в 40-те така, че ако не сте започнали да се грижите по специален начин за лицето си, а сте на 30 не го отлагайте. Не забравяйте, че освен грижата, която полагаме за лицето всеки ден, за да изглеждаме добре трябва да мислим позитивно и да се усмихваме. 😜😀 Защото няма по-хубаво нещо от усмивката!