През зимните месеци трябва да полагаме по-специални грижи за косата. Използваме сешоар редовно и задължително трябва да нанасяме продукти, които я предпазват от горещата струя. Продуктите, които ви представям днес хидратират и подхранват косата в дълбочина. Правят я мека и блестяща.

ogx шампоан и балсам

Спрях се на тази марка след като реших, че искам да ползвам нещо ново, но реших този път да потърся в дрогерията. След като четох статии за най-добри балсами за коса от дрогерията попаднах на тази марка. Може да я откриете в магазини DM. В началото бях решила да закупя само балсам, но видях, че има и шампоан от същата серия и реших, че да имам оптимален ефект трябва да използвам и двата продукта.

Марката е английска и както много други марки на пазара залага на натурални съставки. 

ARGAN OIL OF MOROCCO – шампоан

Шампоанът Argan Oil of Morocco e опаковка от 385 мл. Има приятен лек аромат. Формулата с мароканско арганово масло допринася за блясъка и мекотата на косата. Предпазва я от вредното действие на топлината и я прави по-силна.  От марката твърдят, че тайната на серията се крие в аргановото масло от Мароко. Формулата е богата на Витамин Е и антиоксиданти. Серията помога косата да се обнови. Шампоанът е с гъста консистенция, което го прави изключително икономичен. Изпозвам го вече повече от 5 месеца и смея да твърдя, че това е изключително добра находка за продукти от дрогерията. Аз имам себорея и трудно успявам да намеря шампоан, който да не раздразва скалпа ми, но този шампоан не само, че не дразни кожата на главата ми, но при честа употреба себореята не се появява. Шампоанът не само хидратира косъма, но и кожата на главата. Този шампоан успешно се конкурира с шампоани за професионална употреба. Ето защо е в топ 20 за най-добри шампоани от списание Ел.

ogx conditioner

ARGAN OIL OF MOROCCO – балсам

Балсамът от същата серия отново е в размер 385 мл. Консистенцията е много гъста и след нанасянето му косата ми става мека и жива. Консистенцията повече наподобява маска за коса, отколкото балсам. На опаковката пишеше, че е добре да се нанесе на леко подсушена коса и да се изчака до 5 минути с продукта. Затова се старая да подсуша малко косата си от водата и тогава го нанасям. Измивам го преди да изляза от банята. След като използвах балсам за около 5 месеца виждам положителен ефект върху косата ми. Много по-малко нацъфтели крайща. Преди беше много суха в крайщата, а сега е в рамките на нормалното. По-малко се заплита. Комбинацията от шампоан и балсам от серията наистина правят косата като след фризьор, аромата и на двата продукта е много приятен и ненатрапчив.

ogx conditione-coconut-wate

COCONUT WATER – балсам

Последния продукт, който използвам на марката е балсамът с кокосова вода. След като свърших балсамът с арганово масло реших да пробвам и друг балсам на марката. Този е отново с консистенция, която наподобява повече маска, но е малко по-лек. Осигува на косата хидратация, подмладява и възстановява я. Има аромат на кокос, което се предполага и от името му. Подходящ е за суха коса. И него използвам както предишния балсам, подсушавам леко косата, стоя с него около 5 минути и след това го отмивам. Не утежнява косата. Прави я мека и заглажда косъма, което предотвратява загубата на влага.

Марката предлага голямо разнообразие от продукти са коса, но за съжаление е България се предлагат може би 3 или 4 серии. И трите продукта са на цена около 14 лв. Продуктите са малко по-скъпи в сравнение с другите шампоани и балсами в дрогерията, но качеството, което получавате съответства на продукти за професионална употреба.

Надявам се поста да ви е бил полезен и да споделите впечатления дали сте ползвали нещо на марката. А имате ли вие любим шампоан от дрогерията?

*Поста не е спонсуриран и изразява искреното ми мнение за продуктите, които съм закупила сама със собствени средства.