Вече съществуват много начини за нанасяне на фон дьо тен – класическия с пръсти, с гъбичка или четка. Ако предпочетем да използваме гъбичка или четка също съществуват различни видове в зависимист от това какъв ефект искаме да постигнем. Определено с пръсти е много лесно и изразходваме количеството продукт оптимално, защото когато използваме гъбичка или четка те поглъщат част от продукта. След като открих гъбичките това стана  един от любимите ми начини за нанасяне на фдт. Единственият недостатък е, че редовно трябва да я переш.

На пазара съществува голямо разнообразие от гъбички за гримиране в различни форми и цветове. Малко повече за гъбичките може да прочетете тук. Днес ще обърнем внимание на прецизната гъба за нанасяне на грим на Makeup Revolution Pro Precision Sponge. Гъбичката ми беше предоставена за тест от parfimo.bg. Парфимо предлага козметика и маркови парфюми онлайн на различни марки.

MAKEUP REVOLUTION Pro Precision Sponge е опакова в пластмасова опаковка, която защитава гъбата от натиск, можете да използвате опаковката за съхранение. Опаковката осигурява информация за продукта и как да поддържате гъбата. Трябва да съхранявам тази гъба покрита в отделна кутия, защото обикновено привлича много лесно прах, особено когато е суха. Това е един от основните проблеми с тази гъба.

MAKEUP REVOLUTION Pro Precision Sponge - Review

Прецизната гъбичката осигурява удобство и точност при нанасянето на кремообразен продукт. С нея лесно може да нанесете коректор под очите и около носа. Това, което не ми допада в нея, че е значително по-твърда от другите гъби, които съм използвала до сега. Определено не може да я използвате суха. Тя е някак си стегната. Предполагам, че това зависи от материала, от който е изработена. Докато другите гъбичка са по-меки и въздушни, тази е по-стегната и еластична дори и след като я намокрите.

MAKEUP REVOLUTION Pro Precision Sponge - Review

Но пък при нанасяне на фдт “изяжда” много по-малко количество продукт. Почиства се добре и благодарение на на цвета си може да видите колко е мръсна. Не мога да кажа, че в любимата ми гъбичка за гримиране, но за коректор  е добра. Предполагам, че ще е по-издръжлива заради силикона, от който е изработена. Чесно казано, очаквах нещо по-различно, предпочитам по-меки гъби. Не знам дали бих си я купила, мисля, че по-скоро не. Така и не мога да свикна с твърдостта й. Използвам я, но определено не е моята гъбичка.

x o x o

 

* Продуктът ми беше предоставен за проба. Публикацията изразява моето откровено мнение.