Здравейте слънчеви момичета, лятото може да отминава, но все още имаме приятен слънчев загар, който ще ни напоня за него поне още един месец. С настъпването на есента започваме да носим по-тъмни дрехи, по-елегантни тоалети вечер и разбира се по-тежък грим. Понякога ни се искат изразителни очи или пък устни. Как да почистим грима лесно

Едно от най-важните неща да запазим кожата на лицето си здрава и опъната е да я почистваме винаги от грима и никога, ама никога да не си лягаме без да сме го отстранили. Едва ли има жена, която да не знае това и списание, което да не го е споменава що се отнася до грижата за лицето и появата на първи бръчки.

На пазара вече съществуват много продукти за почистване на лицето от грима. В днешната публикация ще споделя опита си и как аз почиствам своя грим.

Как да почистим грима лесно

Мицеларни води

Това е може би най-популярният начин за почистване на лицето последните месеци. Почти всички марки предлагат мицеларни води за почистване на грим, като има разновидности спрямо вида кожа.

Как да почистим грима лесно Как да почистим грима лесноКак да почистим грима лесно

Несъмнено мицеларните води на Garnier са моя фаворит. Първо си закупих двуфазната след като прочетох множество добри коментари за нея. Премахва тежък грим бързо и лесно, справя се отлично и с отсранявате на изкуствени мигли. Розовата използвам когато имам по-малко грим, но и тя почиства перфектно. Харесвам малките опаковки, защото са идеални за пътуване. Другата мицеларна вода, която мога да препоръчам е с марка Bioderma. Не мога да кажа дали има съществена разлика между розовата мицеларна вода на Garnier и тази на Bioderma, и двете почистват грима и оставят кожата свежа и мека. Едиствената разлика е цената. Цената на малката опаковка на Bioderma е около 11 лв. за тази цена ще си купиш една голяма мицеларна вода на Garnier и една малка, или две големи, ако са на промоция.

Почистващи масла

В началото като прочетох за почистването на грим с масло ми се стори доста интересен метод и бях скептично настроена. Мислех си, че ще запушва порите и ще причинява възпаления, но след като прочетох малко повече за този метод реших, че трябва да пробвам такъв продукт. Тук дойде най-големия проблем в търговската мрежа в България почти не се предлагат такива продукти и, ако ги намерите те определено не са в дрогериите. Но пък в нета има голямо разнообразие. Една приятелка беше в Лондон и беше така добра да ми донесе едно, което беше био с марката Boots. Това е вериги магазини в Англия за лекарства и козметика. Това е най-бързия начин да почистиш гримът си вечер. Маслото идва с памучна кърпа, която намокряте и задържата няколко секунди на лицето, преди това сте нанесли маслото по цялото лице и се масажирали нежно. После с няколко движения пада дори и водоустойчивия грим. Може да замените това масло с кокосово масло, ако не искате да рискувате с покупка на такъв тип продукт.

Друго масло, което бих препоръчала е това на The Body Shop.То е с лайка и има два варианта е течно с помпичка и в кремообразна консистенция. Продукти на Body shop може да намерите в интернет, а ако живеете във Варна може да си закупите от безмитния магазин на пристанището.

Как да почистим грима лесноКак да почистим грима лесноКак да почистим грима лесно

Има още много начини за почистване на грима от лицето, но тези са едни от най-ефективните според мед. Аз съм с чувствителна кожа и тези начини за почистване са благоприятни за моето лице особено почистването с масло. Няма значение вие кой начин сте избрали, но не забравяйте да почиствате лицето си всеки ден и да използвате подходящите продукти за вашето лице.

 

Hugs and kisses

xoxo

 

 

 

*Постът не е спонсориран и всички продукти в него съм закупила сама.