Времето вече не толкова лятно и все по-често се сещаме, че трябва да започнем да тренираме. Защото храната, която ядем през зимните месеци е по-тежка и калорична, скоро празниците ще дойдат и там като се започне едно ядене и едни маси 🙂

Поста днес е посветен на спортното облекло и какво е важно при изборa му.

fitness outfit

Може би едно от най-важните неща във фитнес облеклото е сутиена. Дори и да можете да замените клина и блуза с най-обикновени, които не са спортни, то сутиена според мен трябва да е подходящ за спорта, който тренирате. Вече може да намерите много достъпни решения в Decathlon.

fitness outfit

Сутиена запазва и поддържа стегнати и прибрани женските гърди при спорт. Кожата на гърдите е много нежна и много лесно се отпуска, затова трябва да полагаме специални грижи на нея.

fitness outfit fitness outfitfitness outfit

Удобните потници и леко широки тениски са иделни за пилатес, йога и други груви занимания. При спорта трябва да залагаме на леки, удобни дрехи съобразени със спорта, който практикувате.

fitness outfitfitness outfitfitness outfit

На следващо място идва клина или долната част от спортното облекло. Вече има толкова много клинове, между които може да избираме дълги, три-четвърти, седем-осми или къси гащи. Много е важно да знаем, че има разлика между клиновете за бягане и клиновете за йога, или за зала. Клиновете за зала могат да са от по-пропусклива материя. При клиновете за бягане има материи, които са леки, но задържат топлината. Защото при бягане не трябва да сме много облечени.

fitness outfitfitness outfit

Трябва да обърна внимание също и на обувките, които носим по време на тренировка. Има разлика дали тренираме групови кардио тренировки или бягаме. Изборът на правилна обувка съобразена с вида тренировка намаля вероятността от травни. Също така от типа обувка зависи колко ще натоварваме кратката си. Има голямо разнообразие от марки и цветове, вече може да намерите и по-достъпни решения на много добра цена. Може да прочетете ревю ми за маратонки за кардио спорт тук

fitness outfit

Хубаво да тренираме, това поддържа тялото и сърцето ни здраво. Може да си набавим нужната екипировка постеменно. Никой не е казал, че веднага трябва да купим всичко, а и не е задължително. Важно е да имаме прилични обувки и подходящ сутиен за жените, и може да тренираме каквото си пожелаем.

А кой е вашия любим спорт?