През студените месеци от годината трябва да полагаме по-специална грижа за лицето, да хидратираме и да подхранваме кожата повече, така ще я предпазим и ще намалим образуването на бръчки и несъвършенства.

Fall Face care

Моята кожа през зимата става изключително чувствителна и суха. Понякога положението се влошава, защото имам себорея. През последната година намерих продукти, които успяха да я овладеят заболяването и затова се опитвам да поддържам лицето си с тях, за да намаля появата на себореята.

Fall Face care

Ще започна поста с няколко решения, които изискват много малко средства, но определено имат ефект. Първото, което може да направите когато искате кожата ви да стане по-мека и еластична е да си направите парна баня. Може да си стоплите вода на котлона и да я махнете малко преди да заври. След това покривате лицето си с кърпа над тенджерата. Ако пара е прекалено топла и не може да свикнете се надигнете нагоре или отворете кърпата малко. Може да добавите ароматно масло като лавандула или някакъв чай като маточина или липа. Не забравяйте, че трябва да ви е приятно. Хубаво е да го направите за 15-20 минуни. Може и постепенно да увеличавате времето.

Fall Face care

Препоръчително е да го правите един път в седмицата. Аз имам уред за парна баня, цената му беше около 30 лв. Удобен е, защото много бързо загрява водата и започва да произвежда пара. Ако решите да си закупите такъв е хубаво да има 2 степени, за да можете да започнете от първата, ако сте начинаещ.fall skin care

След като приключите с парната баня и лицето ви е още топло може да изчакате водата леко да попие и след това да нанесете олио от шипка. Олиото от шипка има благоприятен ефект върху лицето. Има антиоксидантно действие, намалява бръчките, попива бързо и не образува комедини. Аз използвам масло от шипка през цялата година. От голямо значение е движенията, с които се нанася.

Fall Face care

Масажа на лицето прави кожата еластична и помага продукти да влязат в дълбочина и да имат оптимален ефект върху лицето.

На пазара има голямо разнообразие от продукти, които се нанасят при студено време и предпазват кожата на лицето. Един от тях е крема на Avene – Cold cream.

За кремът може да прочетете повече тук. Той е един от любимите ми през последните години. Цената му е около 19 лв и е изключително икономичен.

Друг крем, който всичко блогъри и влогъри хвалят е Skin Food на Welede. Има много приятен аромат и е от чисти продукти. За моето лице той е по-слаб като действие от Cold cream на Avene, но го използвам като поддържащ продукт. Много момичета в мрежата хвалят този продукт и затова реших да го включа в поста. 🙂

Fall Face care

Ако не ви се прави парна баня, може да си направите маска, за да подхраните лицето си. Може да си направите някоя маска в домашни условията. В мрежата и пинтерест може да намерите много предложения. В магазините вече има и много готови маски. Аз харесвам платнената маската на Garnier за суха кожа. Поста ми са маските е тук

fall skin care

За да запазите лицето си меко и кожата подхранена и важно да нанасяте правилните продукти за вашия тип кожа и да го правите на време. Не чакайте проблема да се обостри. Решенията, които ви предложих не изискват много средства, а около половин час вечер. 🙂 Така, че се опитайте да отделите това време на лицето си един път седмично и съм сигурна, че ще видите положителния ефект.

o x o x