На пазара има толкова голямо разнообразие от четки за гримиране. Може да ги намерите в дрогериите, китайските магазини и разбира се он-лайн. Почти всеки бранд за декоративна козметика предлага и четки за гримиране. Има различни видове за течни/кремообразни продукти или прахообразни, за контуриране, за блендване и т.н. Един от моите фаворити може би е Real Technique, но обекта на днешния пост не са техните четки, а нискобюджетни четки, които може да си купите от ebay.com

best makeup brushes ebay.com

Имам една малка част от тези, които са включени в публикацията и бих казала, че за парите, които съм дала за тях определено си заслужават. Ако сте като мен, прохождащи в грима може да започнете с нискобюджетни четки. Аз имам първите 5 вида 🙂 Единственият недостатък е, че трябва да изчакате около месец да ги получите, но все пак това са четки за гримиране не нещо супер важно. 🙂

Започвам отгоре като ги карам на зиг-заг 

Сет от метални четки в различни цветове 7 бр (имитация или dupe на Real Technique) За около 16 лв получавате седем четки. Не съм сигурна дали за тези пари може да си купите и една оригинална четка на Real Technique 🙂 Мисля, че е идеално решение за начален сет от четки. Първият комплект четки, които си поръчах беше подобен на този без да знам, че е имитация на Real Technique.

Голяма бронзова четка за руж/пудра Тази четка за пудра имам и с нея се нанася много лесно руж. Понякога я използвам за да прелея бронзанта и ружа. За около 5-6 лв, изключително мека и бързо изсъхва нищо, че е голяма.

Четки рибки за контуриране Тези симпатични четки може да използвате за контуриране, нанасяне на хайлайтър или фдт. Аз си я поръчах преди около месец и очаквам скоро да я получа. Избрах си я, защото видях, че косъма й е подобен като на голята бронзова четка, а и исках подобна четка за хайлайтър, но може да я използвате почти за всичко.

Сет от розови четки 8 бр (Zoeva dupe) Комплекта съдържа осем четка за пудра, фдт и нанасяне на сенки. Подходящ за стартов сет за гримиране. На много добра цена получавате осем четки, с които може да се гримирате.

Розови или ливави четки 7 бр  Подобни на имитацията на четките на Real Technique. Може да си ги поръчате в дизайн, който напомнят цветове на еднорог. С тях ще внесете цвят и разнообразие в колекцията си с четки. Подходящи за нанасяне на прахообразни и течни/кремообразни продукти.

Кабуки четка за пудра (Nars dupe) Кабуки четки с меки и гъсти косми подходящи за нанасяне на пудра/бронзант или хайлайтър. Имитация на четки на марката Nars, които са на цена около 40 €

Четка тип “ветрило” Този тип четка е подобна на четките с рибни опашки. Четката ветрило е изключително удобна за нанасяне на прахообразен бронзант или хайлайтър.

Сет от четки за контуриране и нанасяне на сенки 8 бр (Zoeva dupe) Комплектът включва четки за фдт, контур, руж, нанасяне на сенки и очна линия. Идеален комплект за пътуване, с който лесно ще нанесете вашия грим.

Плоска четка за фдт (Bare minerals dupe) Четка с гъсти отсечени косми, подходяща за нанасяне на течен и кремообразен фон дьо тен. Имам подобна четка и с нея може да постигнете плътно или по-леко покритие. Много удобна и практична, ако не искате да нанасяте фдт с ръце.

Бамбукова кабуки четка (Таrte dupe) Продължаме със сполучливите имитации на скъпи четки 🙂 Тази е имитация на четка на марката Tarte. Отново е за нанасяна на течен/кремообразен фдт и мисля, че ще е следващата, която ще си поръчам. С нея ще нанесеш много лесно леко покривен фдт.

Розов сет от четки 8 бр Комплект подходящ за нанасяне на фдт, пудра, сенки и очна линия. Една от многото имитации на четки на марка Zoeva. С по-къси дръжки, което ги прави практични и удобни при пътуване.

best makeup brushes ebay.com

Четки Хари Потър 5 бр  За всички фенове на Хари Потър този сет включва комплект от пет четки, които са за очна линия, блендване и нанасяне на сенки, за нанасяне на коректор и бронзант. Много интересен дизайн.

Плоска четка за контуриране  Тази четка е от синтетичен косъм, подходяща за нанася на течен или прахообразен контуриращ продукт. С удобна дебела и къса дръжка за по стабилен захват. 

Двойни четки с бамбукови дръжки (Tarte dupe) Комплект от две четки, които представлява четири четки, защото с два края. Имитация на четка на марка Tarte. С тези четки може да нанасяте фдт, да преливате различните продукти за лице, да нанасяте контур или хайлатър.

Сет от 5 бр четки Тези четки са идеално решение, ако искате да имате някакви четки за грим, с които да нанасяте руж, фдт или контур. Малък и практичен сет с приятен дизайн и практични, удобни металически розови дръжки. От систетичен косъм, което ги прави лесни за почистване.

Луксозен комплект 10 бр (Iconic London dupe)  Завършвам този лист от четки за гримиране с един луксозен сет имитация на професионални четки за нанасяне на грим. Четките с такъв дизайн са доста скъпи, ако искате да опитате нещо ново, то това е перфектно решение. С гъсти и синтетични косми. Може би трябва да си ги поръчам в бъдеще 🙂

Това беше моя лист от четки, които може да си купите от ebay.com  и ще са сполучливо попадение. Идеята за поста взех от една английска блогърка , защото след като прегледах публикацията й разбрах, че аз самата имам част от четките.

Надявам се поста да ви бъде полезен и да си изберете някоя четка от него 🙂