Признавам си преди няколко месеца даже и не знаех какво е това Beautyblender, но в гугъл пише всичко, а в youtube можеш да видиш почти всичко как се използва реално.

Beautyblender е създаден от Риа Анн Силва, която е работела като гримьор в тв шоу. Тя казва, че се нуждаела от продукт, който да нанася добре грима/фон дьо тена без да оставя линии и да прави лицето гладко и свежо.  Прекарала часове в рязане на гъбички, за да постигне правилната форма. Стигнала до извода, че и трябва нещо, което да е въздушно и меко и така се родила идеята за тази уникална гъбичка през 2002 година. Blend идва от англ. език и означава смесване. Думата е навлязна като чуждица е нашия език, защото се използва от много гримьори. Когато нанесат няколко продукта като фон дьо тен и бронзатн те блендват придуктите. В превод цели се всичко да се смеси на лицето, без линии, за да имаме по естествен вид.

Beautyblender е мека гъбичка за грим в различни цветове, класическата е в бонбонено розово. Трябва да се използва влажна, но някои хора предпочитат да я използват и суха. Препоръчва се да се подменя на 3 месеца, както и останалите гъби за грим. Защото колкото и да перете гъбичката си, в нея остава количество продукт. Предназначена е нанасяне на кремообразни продукти, но може да се използва и за сухи. Добре е винаги да перете beautyblender-а преди употребата му.
Може да си го закупите от интернет или от магазините на Сефора. Знам, че цената му е около 40 лв

На пазара може да отриете много имитации на beautyblender, аз самата ползвам една такава, която получих като подарък при покупка на козметични продукти от enzo.bg Определено с нея се нанася много по-лесно фдт, постига се гладък ефект и кожата изглежда много естествена и сияйна. Наскоро гледах един клип, в който една от любимите ми влогърки обесняваше как не би си представила гримирането без beautyblender, наистина е много лесно и удобно. Идеално е за хора, които обичат естествения грим и предпочитат по-лекото покритие с фдт.

Признавам си, хич не ми се дават 40 лв за гъбичка за грим, но след дълго четене из блоговете и гледане на кличета (хората, които ме познават знаят, че много обичам да чета разни неща из нета и за почти всичко чета добре 🙂 ) реших, че мога да си закупя в бъдеще гъбичката на Real techniques. Тя е една от най-добрите гъбички и цената й е доста по-приемлива. Мисля, че беше около 13 лв

Тя има по различна форма от beautyblender-a, но предвид международните мнения не отстъпва по нищо от него. Така, че мисля смело да инвестирам е една такава оранжевка гъбка.

Друга, за която чух добри коментари, е тази на EcoTools. В опаковката са два броя – малка и голяма. Мисля, че цената им е около 18 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гъбка, която се явява като достоен конкурент на beautyblender е тази с марка Sephora. Отново се предлагат в различни цветове. Интересното е, че ги има и в други форми. Като цена предполагам, че ще е около 20 лв, защото в американския сайт на Сефора е 12 $

Последното, което ви предлагам не мисля, че влиза в категорията гъбички тип beautyblender, но е много известно, а именно силиконова гъба за фдт. Тя е подходяща само за течни и кремообразни продукти.

На мен лично ми прилича на подложка за обувки, но това си е мое мнение. Мненията за нея са противоречиви 🙂 Знам, че с нея отива по-малко продукт, защото не попива като стандартните гъбички. Оставям на вас сами да решите дали искате такава гъбка или не.

Това бяха моите топ предложения и се надявам да съм ви била полезна. Не забравяйте, че независимо какво ползвате за нанасяне на фон дьо тен трябва да го почиствате редовно.

А вие с какво нанасяте фон дьо тена си? 🙂