Понякога най-малките неща могат да направят лицето ви свежо и озарено. За това реших да споделя с вас моите 5 съвета за по-добра кожа. Простички и лесни неща, които наистина помагат за по-добър вид на лицето.

1. Използвайте тоник за лице след като почистите лицето си с измиващ продукт. Първия път като го чух и си викам “чак пък толкова, нали един път съм измила лицето си”, но целта не е само да почистите още един път лицето, ако са останали някакви следи от грима. Но и да хидратирате и овлажните кожата. Опитайте се да не пропуската тази стъпка и го правете непосредствено след като измиете лицето си. За улеснение може да поставите тоника за лице в банята, така няма да забравяте.

2. Използвайте отделна кърпа за лицето. Отделете една кърпа, която ще ползвате само за лицето си. В нея не бършете ръцете си – тя е само за подсушаване на лицето. По-този начин ще предпазите лицето си от мръсотията и бактериите, които понякога остават дори и след като сме измили ръцете си.

3. Спете достатъчно. Знам, че звучи банално и изтъркано, но съня е едно от най-важните неща, за да изглеждаме добре. Да понякога е трудно да спим достатъчно, защото ежедневието ни е забързано и напрегнато, но се опитайте да го правите поне един два пъти в седмицата. Все пак сънят не е полезен само за кожата на лицето, а и за цялото ни тяло и здравословно състояние. Не забравяйте, че ние не сме роботи и имаме нужда от почивка.

4. Използвайте слънцезащитен продукт целогодишно. Сега сигурно много от вас ще си помислят, че щом няма слънце защо да ползват слънцезащитен продукт, но това, че няма слънце не означава, че няма UV лъчи. Дори и в мрачни дни, в които слънцето е зад облаците и вие не виждате лъчите те могат да окажат влияние върху лицето ви. Никой не казва да се мажете с 50 фактор, дори може да не се мажете с нищо, ако продукта, които използвате като например хидратиращ крем или фон дьо тен имат слънцезащитен фактор. В момента използвам точно такъв фдт на Bourjous, за който може да прочетете тук

5. Пийте повече вода. Приемът на вода осигурява доброто и правилно функциониране на вашето тяло и кръвоносната система. Кожата ви е хидратирана и еластична. Водата е много важна за здравия и свеж вид на един човек и не забравяйте да пийте повече вода. Дневният прием на вода се определя от теглото на човек и средно варира между 1,5-2 л. Не е нужно да прекалявате и да се наливата 🙂 Препоръчително е вечер да не пиете големи количества вода, защото по този начин натоварвате допълнително бъбреците си. Все пак и те имат нужда от почивка.

Надявам се съветите ми да са ви полезни. Не изискват някаква специална подготовка, време и усилия. Ще ви помогнат да се чувствате във форма и зареди с енергия да посрещнете прекрасните слънчеви дни, които ще стават все повече.