Усмивката е нещото, което краси лицето ни независимо дали сме с грим или не. Едва ли някой ще отрече каква сила притежава тя и колко в важна за един човек и общуването с околните. Няма нищо по хуваво и естествено от една усмивка и затова трябва да се грижим за нея 🙂

Грижата за зъбите е неразделна част от красивата усмивка затова трябва да обръщаме специално внимание на нашите зъби. Последните години се обръща все по-голямо внимание на чистенето на зъби с конец и значението му. Затова този пост в посветен точно на това. Ето 5 причини заради, които трябва да започнете да използвате конци за зъби, ако не го правите:

  1. Комбинацията от почистване с конци и миене с четка за зъби е по-ефективно от миенето с четка за зъби. Четката за зъби премахва плаката и бактериите от вашите зъби с помоща на пастата за зъби. Но четката за зъби не може да почисти междузъбното пространство както конеца за зъби. Добре е да използвате конеца за зъби преди да измиете зъбите си. По този начин ще направите по-ефективно миенето и почистването на зъбите.
  2. Почистването с конци предпазва и вашите венци. Когато погледнем нашите зъби виждаме, че те са обгърнати от венците. Плаката и храната се събиварат между зъбите и посредством бактериите може да развием кариес или гингивит. Именно тук се появяват конците за зъби, с които можем да почистим и нашите венци като по този начин ги предпазваме.
  3. Почистването с конци може да ви спести пари. Редовното почистване на зъбите с конец ще намали появата на кариеси по вашите зъби, от което следва, че и разходите за зъболекар ще намалеят.
  4. Почистването с конци ви предпазва от други болести. Много изследвания показват, че бактериите, които се развиват в устната кухина водя до заболявания на сърдечната система, диабет, респираторни заболявания.
  5. Почистването на зъбите с конец намалява образуването на зъбен камък. Конците спомагат за премахването на плаката между зъбите, която е една от основните причини за образуване на зъбен камък. Натрупването на плака между зъбите след време води до образуне на зъбен камък.

Предполагам, че след като прочетете това ще се убедите колко много ползи има от почистването с конец за зъби. И не забравяйте да го правите редовно.