Може би повечето от вас са чували за минимал дизайна в модата и обзавеждането. Какво представлява всъщност минимал дизайнa – да постигнеш завършен и цялостен вид с минимален брой неща. Цветовете са по-неутрални като сиво, бяло, черно, светло розово или светло жълто.

Определено харесвам този дизайн, с който пространствата изглеждат по-големи и изчистени, и светли. Целта е да обзаведете стаята само е мебели, които реално са ви нужни и ще използвате.

Например: трябва да обзаведем дневната в нашето жилище, мебелите, които ще са ни нужни са: диван, холна маса и фотьойл, ако имаме място разбира се 🙂
Може да добавим няколко цветя и евентуално шкаф. По този начин ще имаш всички, от което се нуждаеш и стаята няма да е претъпката.

Другото нещо, което прави оптическа измама, че е по-просторно са неутралните цветове, които се използват при обзавеждане в стил minimal. Те не дразнят окото и правят цялостната композиция да изглежда чиста и свежа. Един от недостатъците може би е чистотата, защото когато стаята е с бели стени много по-лесно може да ги изцапаме и трябва да сме внимателни. Ако се случи, че изцапаме някоя от стените трябва веднага да я почистим, за да не остане петно.

Скандинавският стил на обзавеждане, който е модерен много последните години всъщност в основата си много се доближава до минимал. Аз определено съм фен и двата вида обзавеждане. Винаги ми изглеждат много чисти и успокояващи, което както казах по-горе се дължи на цветовата гама.


Minimal също е и стил на обличане, който отново харесвам, но това едва ли ще ви учуди 🙂

Тук отново целта е същата – изчистена и непретенциозна визия. Цветовете, които използваме са пак сиво, бяло, черно, светли нюанси на  син, розов или жълт. Може те да се обличате в минимал както в ежедневието, така и при по-специални моменти.

Определено това не е стил на обличане, който е в графата екстравагантен. Той привлича, защото е изчистен, елегантен и изискан.

С този стил на обличане определено казвате, че сте силна и изискана жена 🙂
В ежедневието си също може да сте облечени в минимал, но тук той да изглежда по напълно противоположен начин. Така облечени ще се чувствате удобно готови да се справите с всички задачи в забързания ден.

С minimal дизайнът може да постигнете различни варианти точно поради тази причина го харесвам толкова много. От обикновено ежедневно облекло до елегантна изискана визия.

А вие кой стил харесвате? Какви цветове обичате да носите?