За да тренираш в домашни условия не ти е нужна специална екипировка и оборудване може би само подложка за yoga, но ако не разполагате с такава винаги може да бъде заменена с одеало или дебела хавлиена кърпа. По сложното при домашните тренировки, а може би при всички тренировки е мотивацията. Понякога може да имаме желание, но да ни мързи ужасно 🙂 Когато аз съм в това състояние на духа знам, че просто трябва да започна тренировката после забравям 🙂тренирай вкъщи

Понякога е много трудно да тренираш вкъщи по редица причини: не си сам, изморен си, имаш домашни задължения, времето е хубаво и предпочиташ да го прекараш навън. Е не сме машини и можем да пропуснем някоя тренировка или да я намалим. Опитайте се дори и да нямате много време и сили поне да тренирате няколко пъти в седмица може и за 15-30 минуни, но по този начин ще поддържате общия тонус на тялото си. Предлагам ви няколко клипа, с които тренирам аз, ако някое уражнение ви се стори сложно или трудно за вас, просто го пропуснете и превъртете към другото, или си починете докато мине.

Започваме с тренировка за цялото тяло. Продължителността на тренировката е 75 минути и обхваща всички мускулни групи. Включва в себе си по десет минути загрявка в началото и разтягане в края. Тренировката е под съпровода на бавна релаксираща музика. Подходяща е както за начинаещи така и за напреднали. Ако сте начинаещ, както казах по-горе може да пропуснете някое упражниние или да си починете.

Следващата част е корем и дупе. Тренировката е малко интензивна и съдържа някои по натоварващи упражнения. Бих казала, че е доста ефективна. Треньора показва различни вариации на упражнения за начинаещи и напреднали. Малко е дразнещ гласа му 🙂 , но пък упражнения, които показва са ефективни.

В канала на PopSugar в youtube може да откриете много клипове с треньори, които тренират известни актьори, музиканти и други. Разгледайте го, ако този клип не ви допада, там определено ще откриете нещо по ваш вкус.

Следващата трениворка е само за мускулите на корема. Влогърката се казва Сара и е от Австралия, една от любимите ми влогърки. Тренировката е само за 15 минути, включва в себе си всички мускулни групи на корема. Нужна ви е само подложка, хавлия или по-дебело одеяло. Определено е изморителна и интензива, но с риск да стана малко банална – може да продуснете някое упражнение. 🙂

Последния клип в поста е за мускулите на ръцете. Клипа е само 6 минути, може да повторите тренировката, ако не сте се изморили достатъчно. Ако не разполагате с гиричка може да ги замените със бутилки с вода или пясък, или нещо друго, което мислите, че може да използвате в дома си за целта. Ако при тренировката ръцете ви се изпорят прекалено от тежестта на гиричките, оставете ги и продължене упражненията без тях.

тренирай вкъщи

Освен в youtubе упражнения, които може да правите вкъщи може да намерите и в pinterest. Може да ме последвате там, имам цяла папка с упражнения за различните мускулни групи.

Може да разнообразите домашната тренировка с гирички, ластици и рингове. Топките и ластиците имат различни вариации. Има големи топки – “швейцарска топка”, има и по-малки, които пък тежат определени килограми. При ластиците също има различни варианти: ластични ленти, ластици с дръжки и по-тънки ластични ленти. Тежестите могат да бъдат гирички, тежести за ръце/крака и пудовки. В магазините като Sport Depot и Decathlon предлагат много уреди за тренировки у дома. Също така може да следите промоциите в Lidl, там пускат доста често различни комплекти за тренировки вкъщи и различни уреди.

Опитвайте се да тренирате поне един път в седмицата. Ако тренировките вкъщи не са за вас винаги може да пробвате групови занимания в близката фитнес зала или път да се запишете на фитнес. Не забравяйте да пиете вода и да се храните поне един път в седмицата с по-здравословна храна. Обичайте тялото си и се грижете за него, за да бъдете здрави и никой не е казал, че всички трябва да сме като момитата от кориците на списанията. 🙂