Здравейте, типично по женски месец март ни изненадва с промените във времето всеки ден. Един ден е топло, друг вали сняг. Но жените са различни и затова и всеки ден от този месец е различен. 🙂 През мрачните дни, в които вали може да отделим малко време за спа у дома. Този пост е посветен на маските за лице и някои от любимите ми.

Днес ще ви представя четири маски за лице. Всичките може да намерите в търговската мрежа и цените им варират от 2 лв до 15 лв

Garnie Skin Naturals Moisture+Comfort

Garnier пуснаха преди няколко месеца на пазара серия маски за лице, които представляват така нар. платнени маски. При тях продуктът е напоен в плат, който се поставя на кожата. Маската е силно хидратираща и успокоява кожата. Открих я през студените месеци, в които кожата ми беше много суха и болезнена. Наистина успокоява и хидратира в дълбочина. Много съм доволна и когато я видя на промоция си купувам една да имам за резерв. Пробвах и Moisture+Aqua Bomb, но не останах толкова доволна от нея.

Loreal Pure Clay Glow Mask

Едва ли има жена, която да не е чула последните месеци за тези маски. Така, че нямаше как да не включа една от тях в днешния пост. Маската е на основата на глина, в сив цвят. Аз я нанасям в Т-зоната след парна баня. Изчаквам нужното време и я отмивам. Първите няколко пъти изпитвах известна трудност да я почистя, но след това открих, че най-лесно се почиства с кърпа напоена с вода и задържате няколко минути. Кожата е почистена, без да я чувствам опъната. Ако искате да разберете повече за маските може да прочетете тук мнението на Кристин (тя е отделила цял пост за серията маски на Loreal). Използвам маската един или два пъти в седмицата. Чувствам след това кожата си освежена и тонизирана.

Hydrating Cucumber Masque

Тази маска е корейска. Представлявам прозрачен гел, който се оставя за 10-15 минути, след това се отмива. На ниска цена e, мисля, че я купих за 2 лв, а ефекта и е много добър. Кожата е мека и хидратирана. Нанася се лесно и може дори да ви стигне за два пъти.

Freeman Facial Brightening Mask – Golden Grain

Четох толкова много за тези маски из нета преди да се спра на тази и определено си заслужава. Маската е около 10 лв, но е 150 мл и е доста икономична. Представлява гел с бляскави частици и много приятен аромат. Аз нанасям моята сутрин докато си мия зъбите или по време на душ. После кожата на лицето е много мека и подхранена. Марката предлага различни видове маски, ако се съмнявате дали някоя ще е подходяща за вашата кожа в enzo.bg може да ги намерите на дози. Определено я препоръчвам за дами, които нямат много свободно време, но желаят допълнително хидратация на лицето си.

Това бяха моите предложения, с които може да се поглезите вкъщи и да избягате от сивото ежедневие за половин час. Пуснете си приятна музика, направете си ароматен чай и се намацотайте 🙂 Отпуснете се и не мислете за нищо 🙂

Just Relax