Имаше период, който имах само една червило и един гланц, но сега вече не е така. Определено много харесвам популярните матови червила, но имам много сухи устни и за известно време ги избягвам. Но сега мисля, че намерих подходящия подхранващ продукт, с които ще мога да нося по-често матови червила. Днешният пост е посветен на три от любимите ми червила.

Любими червила

Определено съм фен на марките Catrice и Еssence. Пред техните стeлажи в дрогериите прекарвам много време. Поради редица причини – цена, качество, красивите опаковки, голямо разнообразие от цветове и консистенции, не тестват продуктите си върху животни.

Любими червила

Това е първото матово червило, което си купих по съвет на няколко български блогърки. Червилото е на Essence Matt Matt номер 02. Харесвам много консистенцията му и за матово червило не изсушава толкова устните. Средно издръжлово. Но най-много от всичко харесвам цвета му. Подходящо за ежедневието или за вечер, когато сте с по-тежък грим на очите.

Любими червила

Номер две в моято колекция от любимци е отново червило от Essence серия Мatt Matt този път номера е 07. Цветът е слива. Много топъл и приятен. Покрива плътно и с него определо ще акцентирате върху устните си. Малко по-различен е от често срещаните червила в червени или оранжеви цветове, но винаги е приятно като разнообразим с някой странен цвят.

Любими червила

Последното червило от звездното ми трио е Catrice Ultimate Colour 370 In a Rosegarden. To не е матова, а с блестящ завършек. В много хубава опаковка, с която не се разделям всеки ден. Разбира се в неутрален цвят. Много приятна лека и покривка консистенция. Бих казала, че е “all time favorite”, то е подходящо за всеки тип грим и облекло.

Любими червила

И трите червила са под 10 лв. Те са подходящи за почти всеки тип кожа. Ако искате да пробвате матово червило, тези на Essence са идеално решение – много добро качество и цена. Бих пробвала и други цветове на марките както матови, така и блестящи.

Бъдете смели и рискувайте в избора на червило/гланц. На пазара има голямо разнообразие от цветове. Ако се притеснявате при проба в магазина на цвета винаги може да вземете четка от вкъщи да нанесете с нея червилото. Така ще видите дали ви отива и няма да се притеснявате, че са го нанасяли хиляда човека 🙂 Лятото е сезон, в който може да пробвате по-ярки цветове и излезете от зоната на комфорт 🙂 Може би ярко розовият нюанс е точна за вас 🙂