Коректора е една от задължителните стъпки при гримирането. На пазара се предлага голямо разнообразие от коректори (английски език concealer), които могат да бъдат течни или кремообразни, с матов  или блестящ завършек, или просто такива, които естествено прикриват несъвършенствата.

Всичко за коректора

Коректора се нанася след или преди фон дьо тена зависи колко плътно покритие желаете да получите. Може да нанесете само коректор като прикриете директно самите несъвършенства и зачервявания или да нанесете фдт и след това да прикриете. Коректора може да бъде нанесен с пръсти, четка или гъбичка. При нанасяне с пръсти и гъбичка използвайте потупващи движения, за да получите по-добра покривност и заличаване на пъпката. По този начин наслоявате продукта и той покрива добре, това което искате да скриете.

Всичко за коректора

Правилният начин за нанасяне на коректор под очите е под формата на триъгълник както е показано на снимката по-горе. Нанасянето под формата на точки ще направи много по-видимо покритието с коректор. Започваме да го разпределяме от носът към скулите с потупващи движения. Трябва да бъдем много внимателни, защото кожата под очите е изключително чувствителна и нежна.

Всичко за коректора

Един от най-разпространени методи за нанасяне на коректор и подобряване на издръжливостта му през целия ден е “bake” метода. При него след като нанесем коректора, покриваме с пудра и оставяме няколко минути докато продължим с останалата част от грима. Към края трябва да почистим пудрата. Така ще получим гладко и издръжливо покритие. Коректора няма да се събере в тънките линии под окото. Може да използвате бяла фиксираща пудра или нормална матираща пудра, и с двете ще постигнете желаното гладко и естествено покритие.

През последната година на пазара се предлагат палитри с различни видова коректори. Различните цветове прикриват различни несъвършенства по вашето лице. Може да използвате всичките или да нанасяте част от тях. Ако не сте фен на тежкия грим и покривните фон дьо тени, то една такава палитра би била идеално решение – нанасяте хидратиращия продукт за вашето лице, прикривате зачервявания, пъпки и петна и фиксирате с пудра. Така ще получите естестен и натурален вид като използвате само няколко продукта. И разбира се на забравяйте преди да нанесете коректора, да нанесете продукт със защитен фактор.

Всичко за коректора

В дрогериите ще намерите много добри коректори с желаното покритие и съвършен резултат. Избирайте коректора според типа кожа, ако сте по-суха кожа, то течния коректор със сатенен завършек ще е по-добрия избор за вас. Матовите коректори следва да са по-изсушаващи, но все пак зависи много от вашата кожа и предпочитание. Препоръчително е да избирате нюанс, който е като вашия или един тон по-светъл, за да придадете на лицето си по-сияен вид.

Не се притеснявайте от несъвършенствата върху лицето си, всеки има момент, в който не се чувства уверен във външния си вид. Но с правилните продукти може да постигнете прекрасе и сияен тен. Само не прекалявайте по-добре нещо да се вижда, отколкото да изглеждате като кукла или все едно сте с маска. 🙂